vineri, 6 noiembrie 2009

Modernizarea aeroportul Iasi - o cacealma?

In vara anului 2007 am folosit pentru prima data serviciile Aeroportului Iasi.La decolare,atunci cand motoarele sunt turate,momentul acela pentru mine a fost cat se poate de normal.In schimb la intoarcere,cu greu pilotii au putut ateriza pe o pista atat de mica, iar eu in avion ma simteam ca si cum as fi mers cu o caruta pe un drum comunal.In momentul opririi am privit pe geam, si am observat ca avionul iesise de pe pista de aterizare cu partea din fata. La coborarea din avion am rasuflat cu totii usurati,si m-am gandit cum neglijenta autoritatilor locale imi putea transforma un concediu de vis petrecut in Bodrum intr-un cosmar. Pe 24 ianuarie 2009 in Piata Unirii, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad,anunta cu surle si trambite ca problema aeroportului e ca si rezolvata, fiind completat la acel moment de presenditele in exercitiu la acea data, care a afirmat ca personal se va ocupa de aceasta problema. La aproape un an de zile, specialistii in domeniul afirma ca in maxim 2 ani de zile pista va deveni inutilizabila.In tot acest timp, la Bacau si la Suceava vor fi inaugurate noi piste. Asta ma face sa ma gandesc ca totul a fost a fost doar o promisiune electorala prin care primul marinar al tarii a incercat sa isi atraga voturile cetatenilor din orasul nostru. Constat ca de fapt a fost o "cacealma" a "presedintelui-jucator", cacealma in urma careia Bacaul si Suceava vor ajunge sa aiba aeroporturi modernizate inaintea Iasi-ului, in timp ce noi, in scurt timp vom ajunge sa fim nevoiti sa mergem in alte orase pentru o calatorie cu avionul. Asta in afara faptului ca, investitori care ar trebui sa vina in orasul nostru, prefera alte orase datorita lipsei unui aeroport modern.
Rezumand totul la cateva cuvinte, as putea spune ca aceasta cacealma a unui presedinte- jucator , care in cel mai bun caz poate fi doar un bun jucator de poker, nu a dat rezultate.
Domnule "prim marinar al tarii", unde sunt promisiunile din Piata Unirii? Unde sunt fondurile promise aeroportului din Iasi? Fara nimic concret totul pare doar un bluf al unui jucator de poker destul de slab. Pe 6 decembrie o sa imi etalez cartile domnule presedinte. O sa scot din maneca un as. Un as care sa va faca sa redeveniti capitanul de vas de dinainte de 1989. Vant din pupa stimabile

2 comentarii:

Anonim spunea...

Isi bat joc de noi. Ai lui base sint toti ca el: golani, hoti, nesimtiti si viciosi. M-am saturat sa fiu luat la misto de ciumpalacii astia.

Anonim spunea...

Ma rog... ce zice asta aici...nu zice rau! Da cine-i Gabi Harabagiu in Iasi????!!!... de are si el blog? Pai... sa ne spuna el...despre ...el!