vineri, 13 noiembrie 2009

Anul viitor nu vor fi nici investitii, nici consum. Economia va sta pe loc

Bancile nu au cui sa dea credite pentru ca firmele care au nevoie de bani sunt "aproape moarte", iar populatia nu are incredere in sistemul bancar, a declarat, vineri, Dorothea Nicolae, regional director la Credit Europe Bank, citata de Mediafax.
"Nu avem ce sa creditam. Firmele care au nevoie de bani sunt aproape moarte. Sa punem bani intr-un muribund, cand afacerile firmelor au scazut foarte mult? Iar populatia nu vine sa ia credite, nu este cerere pentru bani, pentru ca nu exista incredere in sistemul bancar", a afirmat Nicolae, raspunzand, la un seminar pe teme imobiliare, unei intrebari legate de preferinta bancilor pentru a imprumuta statul, in defavoarea firmelor si a populatiei.
"Este clar ca Romania trece printr-o recesiune grava, iar dincolo de criza mondiala avem si o serie de factori locali care ingreuneaza revenirea economiei. Pentru anul viitor previzionam o crestere economica de 0,4%, ceea ce inseamna ca vom ramane aproximativ la nivelul la care am cazut in 2009", spune Rozalia Pal, economistul-sef al UniCredit.
Asta e cel mai bun scenariu dupa parerea mea...asta in cazul in care va fi liniste dupa alegeri si lucrurile se vor aseza din punct de vedere politic si tara va fi guvernata cu responsabilitate si va fi o tara a bunului simt nu a "bunului spritz",

Niciun comentariu: